SPIRULINA – alga cu proprietati nutritionale deosebite

Alimentele ce alcalinizează organismul sunt: ciuperci, broccoli, conopidă, roşii, varză roşie şi albă, ceapă, usturoi, praz, salată verde, sfeclă, morcovi, cartofi, spanac, anghinare, castraveţi, andive, pătrunjel, păstârnac, ardei, dovleac, ridichi, napi, vinete, năut, fasole, leguminoase încolțite, lucernă, alge, cireşe, avocado,

struguri, banane, căpşuni, grapefruit, mango, pepeni, nectarine, măsline, papaya, pere, rodia, gutui, kiwi, portocale, mandarine, lămâi.

O cauză importantă a creșterii acidității în corp și a scăderii pH-ului este stresul, nervozitatea, nemulțumirile și agitația. Acestea modifică energia organismului și îl poate duce spre starea de aciditate, adică de boală. Dacă reușiți să aveți o alimentație alcalină și să reduceți stresul, atunci pH-ul dvs., va rămâne în valorile normale.

Când pH-ul scade datorită alimentației nesănătoase, a stresului, a apei și a aerului de slabă calitate, apare acidoza. Acidoza este una dintre cauzele principale pentru osteoporoză (și nu numai), fragilitatea oaselor și multe alte afecțiuni ce au la bază lipsa de calciu. Potrivit Dr. David Williams, atunci când acidoza este crescută organismul face tot posibilul să mențină echilibrul acido-bazic și extrage, inclusiv, calciul din oase. De aceea, persoanele ce au lipsă mare de calciu, ar fi bine să se își facă un test al pH-ului și să mănânce alcalin.(…)

Fibrele din algele marine, previn resorbţia radiațiilor, pe care le elimină din organismul uman. Algele marine, bogate în iod, stimulează tiroida, astfel radiaţiile nemaifiind absorbite. Alimentele bogate în clorofilă, precum spirulina, ce intră în rezonanță cu ADNul, întăresc celulele, transportă oxigenul, ajută la detoxifierea sângelui şi ficatului, neutralizează elementele poluante şi stimulează producţia de acizi.” – Nutriția energetică a omului modern

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *