
Povestea lui Latif

Oricât de sus am ajunge, să nu uităm niciodată CINE SUNTEM și DE UNDE AM PLECAT. 🙏❤️✨✨✨
Cuvântul mulțumesc, fără să îi înțeleg puterea, m-a ajutat să cresc zilnic. Fără să îmi impun, am început să mulțumesc fiecărei persoane care mă ajuta în drumul meu. O făceam din suflet, pentru că așa simțeam, ca apoi să conștientizez că această creștere minunată se datorează tocmai recunoștinței pe care o simțeam. Creșterea prin oameni, fiecare persoană care intră în viața ta este un maestru. Primește-l, învață-ți lecția ce ți-o aduce și mulțumește-i pentru ajutorul primit. Nu contează că tu ești director de companie și el, poate, un simplu cerșetor, lecția pe care o ai de primit de la el e unică și doar de tine depinde să o primești, fii deschis și mulțumește întotdeauna celor ce intră în viața ta, pentru o perioadă scurtă sau mai lungă de timp.
Preluat de la Alina Mihaela Sutu – cartea „Primeste Schimbarea”.
Sunt în carantină și duc dorul sucurilor verzi. 🙏💚
Și mi-am adus aminte de spirulina de la Republica Bio. Am cumpărat-o cu ceva timp în urmă. De mare folos în aceste vremuri. 🙏💚
Îmi place să mă hrănesc conștient și de fiecare dată mă informez cu privire la beneficii și contraindicații. 🙏💚
În mare parte spirulina este bine tolerată de organism. Totuși, consultă medicul tău, dacă iei medicamente sau în cazul bolilor autoimune.
✨✨✨
Ce face spirulina odată ajunsă în organism?
1. Susține sănătatea mintală – conține triptofan care stimulează serotonina.
2. Protejează inima și scade tensiunea arterială.
!!! Scade nivelul trigliceridelor și al colesterolului LDL.
3. Are rol hepatoprotector.
4. Reglează nivelul de glucoză din sânge.
5. Inhibă lipaza pancreatică.
6. Reduce pofta de mâncare și accelerează scăderea în greutate.
7. Ameliorează procesele inflamatorii, fiind o sursă bogată în antioxidanți și protejează de stresul oxidativ la nivelul ADN-ului și la nivel celular.
M-am informat de pe site-ul Dr. Oana Cuzino și am trecut informațiile prin filtrul înțelegerii mele. Povestea acestei alge o găsiți la ea pe doc.ro
Astăzi vă povestesc despre proprietățile cătinei cu miere:
-detoxifică organismul și îl determină să elimine toxinele din ficat și sistemul digestiv;
-are efect antioxidant și neutralizează substanțele toxice preluate din mediul exterior ;
-previne bolile cardiovasculare, dacă se consumă cu regularitate;
-reglează activitatea gastro-intestinală ;
-asigură porția de vitamine și energie pentru întreaga zi;
-și nu în ultimul rând, întărește imunitatea organismului, ajutându-l să se mențină în echilibru și ameliorează simptomele neplăcute din perioada virozelor și răcelilor.
Este important să știm că nu este recomandată:
-femeilor însărcinate și mamelor care alăptează ;
-celor care urmează un tratament anti-hipertensiv;
-celor care se pregătesc de o intervenție chirurgicală, deoarece crește riscul de sângerare ;
-celor care au glicemia scăzută ;
-celor care suferă de boli autoimune;
-celor care au alergie la miere sau cătină.
Consultați medicul.
Vă doresc o zi minunată tuturor!
Coriandrul este o plantă cu puține pretenții și cu multe beneficii pentru organism.
Atenție la consumul în exces, nu le este indicat un tratament mămicilor care alăptează și femeilor însărcinate, a nu se consuma de către persoanele care suferă de sensibilitate solară.
Anthony WILLIAMS recomandă coriandrul în completarea spirulinei, ca fiind benefic organismului prin curățarea metalelor grele din corp.
Coriandrul se poate folosi verde sau uscat, frunze sau semințe, în ceaiuri, macerat, presat la rece sau măcinat, sub formă de cataplasme.
El este bogat în uleiuri volatile, de aceea nici nu este plăcut de toată lumea și conține cantități semnificative de vitamine și minerale. Are proprietăți bactericide, fungice și spasmolitice și este un tonic natural.
Consumat moderat poate:
1.preveni diabetul de tip 2
2.diminua colesterolul rău din sânge
3.ajuta sistemul imunitar
4.reduce procesele inflamatorii provocate de artrită prin aplicarea cataplasmelor
5.îmbunătăți funcționarea sistemului circulator
Alimentele pot fi cele mai bune medicamente.
Consultați-vă medicul înainte, pentru a vă asigura de cele mai bune rezultate.
Sfecla roșie este antitumorală și hipotensivă.
Ajută corpul în cazul colitelor, enteritelor, epidemiilor de gripă și tuberculozei. Nu se recomandă în diabet.
Morcovul este un excelent vitaminizant și crește capacitatea corpului în menținerea sănătății și a acuității vizuale. Se recomandă în afecțiunile aparatului digestiv, inclusiv în hepatite și probleme ale ficatului. Are acțiune bactericidă și antiparazitară. Ajută în bronșite și astm.
Merele sunt bogate în antioxidanți, fitonutrienți și flavanoide și sunt indicate în hipertensiune, diabet și chiar cancer.
Atenție! A nu se consuma după masă. Nutrienții nu se asimilează, digestia se îngreunează, se produce balonarea prin fermentație și în locul efectelor benefice, se produc dereglări în sistemul digestiv. Fructele nu se mănâncă seara, dacă nu vrei să te îngrași.
Aceste micuțe fructe sunt bogate în antioxidanți, minerale și vitamine. Se pot consuma proaspete, uscate, congelate, chiar și sub formă de tincturi, sub formă de fructe sau frunze (ceai). Sunt antiseptice și antibacteriene
Îmi plac afinele pentru gustul lor și aroma lor, dar și pentru beneficiile terapeutice incontestabile. Sunt considerate insulina vegetală și pot fi consumate fără restricții de către diabetici.
Sunt recomandate:
– în curele de slăbire ;
– îmbunătățesc digestia;
– împiedică dezvoltarea celulelor canceroase;
– preîntâmpină distrugerea neuronilor și celulelor creierului ;
– mențin starea bună a ochilor și încetinesc pierderea vederii;
– ajută la menținerea sănătății sistemului cardiovascular.
Nu se recomandă celor care iau anumite medicamente ce pot interacționa și cantitățile pot fi considerate supradoze sau celor care au alergii la această plantă.
Să ne fie cu folos!
Prazul – sursă de vitamine, fibre și folați.
Prazul este o sursă de antioxidanți care combat stresul oxidativ.
Reduce nivelul colesterolului, poate preveni diabetul, cancerul și bolile cardiovasculare.
Este folosit în curele de slăbire.
Îmbunătățește vederea prin conținutul bogat în luteină și zeaxantină. Ține departe cataracta și degenerescența maculară, dacă este consumat în cantități adecvate.
Atenție! Se recomandă consum moderat pentru cei care au afecțiuni renale sau biliare.
A se consulta medicul pentru orice eventualitate.